UITGELICHT: Lydia Schroder


Lydia Schröder (1961) is geboeid door contrasten. In haar werk combineert zij glas met andere materialen zoals brons, keramiek of porselein. Het glas staat nooit op zichzelf en alles draait om dynamiek. Ook haar fascinatie voor het licht is kenmerkend voor al haar objecten: de combinatie van glas, kleur en licht resulteert in voortdurend veranderende beelden en dat maakt haar werk zo intrigerend. De beelden laten zich dan ook niet vangen in een eenduidige omschrijving, omdat hun verschijningsvorm steeds verandert.

Haar fascinatie voor contrasten is vooral duidelijk te zien in haar recente objecten, waarin zij het tere glas als een soort knop van een bloem uit het robuuste brons laat groeien. Ook in haar ‘schulpen’ contrasteert zij de ruwe buitenkant van de bronzen of porseleinen schelp met een fragiele binnenvorm van glas.
De mooiste en zuiverste vormen vindt zij in de natuur, en hoewel haar dynamische beelden abstract lijken, roepen zij toch associaties op met herkenbare vormen zoals bloemen en schelpen. Het herkennen van de vormen laat zij over aan de verbeelding van anderen.

Lydia Schroder over haar werk “De mens moet zich omgeven met dingen die goed zijn voor de ziel, anders word je ziek. Deze gedachtegang is toepasbaar op al mijn werk”.

Haar werk kan aangekocht worden met de kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds. Voor meer informatie zie www.galeriebiancalandgraaf.nl/contact