Zomerparade t/m 23 september: Tuinbeelden


Het is weer zomer, en ook al moet de zon zich nog even bewijzen, wij laten het er niet vanaf hangen en hebben een mooie presentatie gemaakt in de galerie van tuin beelden. Ook de Zomertuin staat er momenteel overigens op haar voordeligst bij.
Tijdens de zomermaanden t/m 23 september is er in de galerie een gevarieerde groepstentoonstelling te zien met nieuw werk van o.a.: HERMAN VAN VEEN, ERICA SCHEPER, PETER HIEMSTRA, YVONNE MICHIELS, AD ARMA en anderen.

Sinds kort toont de galerie ook schilderijen van HERMAN VAN VEEN. Al meer dan 45 jaar zingt, speelt en schrijft Herman van Veen over wat hem fascineert. De laatste tien jaar houdt hij zich eveneens bezig met schilderen. In een abstracte beeldtaal schildert hij ingetogen, bijna meditatieve doeken, waarbij het creatieve proces dat hieraan vooraf gaat, net als een voorstelling, een belangrijk onderdeel vormt.
De kleurrijke portretten van YVONNE MICHIELS zijn gemaakt in een unieke techniek waar geen verf aan te pas komt: de werken zijn opgebouwd uit flinterdunne plastic zakken die zij met lak op het linnen verwerkt. Expressieve recycling art. Haar fascinerende werken verbeelden sterke modebewuste vrouwen, die tegelijkertijd onzeker en kwetsbaar zijn.
Verrassend zijn de schilderijen van ERICA SCHEPER. Met gevoel voor humor geeft zij in haar werk commentaar op de realiteit die vaak contrasteert met gekoesterde dromen. In haar serie ‘Functionele dingen aan de muur’ staan lichtknopjes, schakelaars en stopcontacten centraal. Deze storende elementen in de dagelijkse realiteit geeft zij een nieuwe functie: zij maakt er esthetische schilderijen van tegen een achtergrond van gedecoreerd behang.

Buiten beelden binnen
Galerie Bianca Landgraaf heeft een collectie grote sculpturen die zich zeer goed lenen om buiten te plaatsen. Niet alleen bronzen beelden, in de galerie en in de binnentuin van het Hamdorff-complex worden ook beelden in steen en keramiek getoond, van o.a. ERIC CLAUS, PETER HIEMSTRA, GERARD HÖWELER, HANS RIKKEN, JAN DE GRAAF, MIEKE PONTIER en LYDIA SCHRÖDER. Laat u verrassen door de bijzondere uitstraling van deze beelden in de buitenlucht.

Gewijzigde openingstijden in juli en augustus:
Juli: donderdag t/m zaterdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur
Augustus: alleen geopend op afspraak